SLIMMER naar een gezonde levensstijl!

Vanaf september 2021 starten Fysiotherapie Maatschap Oud Oegstgeest samen met de diëtiste Annemarieke van Rijn van diëtistenpraktijk Di(e)eet gericht, de Gecombineerde Leefstijl Interventie, kortweg de GLI. Met dit project willen wij gemotiveerde mensen helpen hun leefstijl op een gezonde manier te veranderen.

Uw huisarts vermoedt dat u een verhoogd gezondheidsrisico heeft door overgewicht. De huisarts adviseert u daarom mee te doen aan SLIMMER. Deze methode is een combinatie van aandacht voor voeding, beweging, en gedragsverandering. Ook thema’s als slaap, ontspanning en stressmanagement komen aan de orde. Voor meer informatie over het SLIMMER programma klik hier.

Wat houdt meedoen in?

U krijgt 2 jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde levensstijl kan blijven volhouden.

De diëtist – u bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.

De fysiotherapeut – u volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en uw mogelijkheden.

De beweegmakelaar in uw gemeente – Na 6 maanden maakt u kennis met een beweegmakelaar in uw gemeente. Dit is iemand die u ondersteunt en begeleidt naar passende beweegactiviteiten bij u in de buurt.

De leefstijlcoach – ondersteunt u om uw gezonde leefstijl vast te houden en organiseert daarnaast nog 2 groepsbijeenkomsten (in maand 9 en 12) en 5 individuele terugkommomenten.

Meedoen gaat als volgt:

U meldt zich aan bij uw huisarts
U voldoet aan de volgende criteria:
U bent 18 jaar of ouder
U heeft een BMI (Body-Mass Index, de verhouding lengte tot gewicht) van 30 of hoger hebben of 25 in combinatie met hart- en/of vaatziekten of suikerziekte
U bent gemotiveerd om actief aan de slag te gaan met uw gezonde leefstijl
De huisarts verwijst u door naar Fysiotherapie Maatschap Oud Oegstgeest of naar de diëtiste Annemarieke van Rijn.
U wordt uitgebreid geïnformeerd en u besluit daarna om wel of niet mee te doen.

Kosten

Het programma duurt 2 jaar en wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt belast, mits er een verwijzing is van de huisarts.

Meer weten?

Denkt u dat u in aanmerking komt en bent u gemotiveerd om aan uw leefstijl te werken, dan kunt u zich aanmelden bij

Fysiotherapie Maatschap Oud Oegstgeest
Piet Heinlaan 42c
2341 SL Oegstgeest
Tel: 071-5157271www.fysiotherapie-oegstgeest.nl
info@fysiotherapie-oegstgeest.nl

Annemarieke van Rijn, diëtist

Huisartsenpraktijk Rozenlaan 45 te Oegstgeest
Huisartsenpraktijk Mikulski, Fuut 1 te Zoeterwoude
Huisartsenpraktijk De Laat de Kanterstraat 32 te Leiden
anvanrijn@dieetgericht.nl

www.dieetgericht.nl

06 810 074 11