Krachtcirkel

De Krachtcirkel is een initiatief waarin mensen die in hetzelfde dorp of stad wonen met elkaar in contact worden gebracht.

Er zijn Krachtcirkels in Leiden, Katwijk, Zoeterwoude, Hillegom en Oegstgeest.a

Voor wie en wat is de Krachtcirkel?

In iedere gemeente komt het voor: mensen die om wat voor reden dan ook minder sociale contacten hebben en hierdoor kwetsbaarder en ongelukkig zijn. Om die reden is in de gemeente Leiden, Zoeterwoude, Katwijk, Hillegom en Oegstgeest de Krachtcirkel in het leven geroepen. De Krachtcirkel is een initiatief waarin mensen die in dezelfde buurt, stad of dorp wonen met elkaar in contact worden gebracht.

Krachtcirkel werkt!

De Krachtcirkel werkt! Wekelijks komen de deelnemers bij elkaar. De locatie wordt in overleg gekozen. Op diverse manieren kunnen deelnemers iets voor elkaar betekenen zoals het beoefenen van een gezamenlijke hobby, een rondje wandelen,  meegaan naar het ziekenhuis, gezellig met elkaar koken/eten of gewoon lekker in het zonnetje zitten. Je kan je eigen talenten en vaardigheden inzetten voor een ander én andersom. Met als resultaat meer zelfvertrouwen, minder eenzaamheid, makkelijker contact leggen met anderen en daardoor meer energie en kwaliteit van leven.

            De Krachtcirkel doet mij echt goed. Ik heb meer energie en zelfvertrouwen, ik werk nu    toch maar mooi een dag in de week! Carola

In Leiden en in Hillegom is de Krachtcirkel vanaf eind 2018 met succes actief, in de zomer van 2021 is er ook een groep in Katwijk en Zoeterwoude gestart. Vaak bestaat een groep uit 8 tot 12 deelnemers.  Met elkaar geef je invulling aan deKrachtcirkel. Je wordt bijgestaan door een vrijwilliger. Daarnaast is er ook een Krachtcirkelcoach aan het project verbonden. Waar nodig ondersteunt deze de deelnemers en de vrijwilligers. Voel je welkom bij de Krachtcirkel, zowel jong als oud!

Met Krachtcirkel kun je:

  • Nieuwe contacten leggen en samen leuke dingen doen.
  • Bij elkaar terecht voor vragen of problemen, én om fijne dingen te delen.
  • Elkaar helpen zodat je minder professionele ondersteuning nodig hebt of dit helpt te voorkomen. Je eigen talenten en vaardigheden voor elkaar inzetten.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je deelnemen aan of meer informatie? Neem contact op met Malou van Oers op 06-29013290 / malouvanoers@lumen-hollandrijnland.nl of kijk op www.lumen-hollandrijnland.nl/ontmoeten